Přehled koncertů uskutečněných v roce 2017 v našem kostele.

12.03.2018 22:39

Přehled koncertů v našem kostele v roce 2017

První jarní koncert všechny posluchače překvapil nejen mimořádným programem, ale i vynikajícím provedením. Poprvé jsme u nás přivítali sbor Gospel Generation, který nás pod vedením Karly Činčalové zahrnul hodinou gospelové nádhery. Poprvé a dojem byl úžasný.

Opravdovým jarním koncertem, kdy bylo příjemně teplo, nás potěšily děti ze smržovské základní školy – náš věrný Smržováček s řadou nových písniček.

Koncem června jsme přivítali smíšený pěvecký sbor Canzonetta, který k našemu překvapení sebou přivezl posilu, polský mužský sbor Chor Dnia Jednego! Oba sbory se krásně doplňovaly a posluchači mohutně tleskali.

Koncem září uspořádal koncert sólový hráč na housle František Lamač a dokázal, že umělec dokáže na housle zahrát i Smetanovu Vltavu! Velmi působivé. Zasvěcené průvodní slovo měl P.Ajchler .

V rámci svatomichalské poutní slavnosti vystoupily členky dívčího komorního sboru Harmonia ZUŠ Tanvald spolu s komorním kvartetem Classicis a vynikající sopranistkou Zuzanou Sochařovskou. Klasická hudba tímto spojením zazněla nádherně a také byla oceněna velkým potleskem.

Velkým překvapením pro všechny posluchače byl nečekaný koncert vokální skupiny 10Men, tedy deset mládenců. Studenti z Prahy zaujali mimořádným provedením – á capela – a i skladbami. Navíc nám udělali radost několika přídavky.

Začátkem prosince nás pobavily a potěšily děti ze smržovské mateřské školky, které sice přišly zpívat hlavně pro maminky a babičky, ale i pro nás bylo jejich vystoupení velmi milé.

Jejich radost z úspěchu působila i na nás všechny.

V polovině prosince nastoupil náš věrný Smržováček a dokázal, že každým rokem zpívá lépe a se stálou radostí. Jejich výkon pochválil i vzácný host z Litoměřic, pan generální vikář Mons. Martin Davídek a popřál mnoho zdaru v dalším zpívání.

Vánoční dobu ještě prodloužil Hans Lau se svými vnoučaty a hosty, a to tradičním Zpíváním u jesliček. Všichni jsme zpívali spolu s nimi, a bylo slyšet, že všech šedesát hostů si rádo zopakovalo ještě jednou před koncem roku známé vánoční koledy.

Kontakt

Spolek Michael Spolek Michael

Občanská 322
adresa pro poštovní zásilky: Luční 346 Smržovka
468 51 Smržovka

Martin Jakoubek - předseda

Telefon:728845125
Email:455455@seznam.cz



Tvorba webu, editace - Martin Jakoubek
email: 455455@seznam.cz

Děkujeme všem, kteří přispíváte na opravy kostela finančními dary nebo provedenými pracemi. Děkujeme samozřejmě městu Smržovka a jsme vděčni pracovníkům všech odborům městského úřadu za aktivní pomoc, kterou nám poskytují celoročně.

Veřejná sbírka pokračuje.
Budeme proto vděční za každý obnos,
který pošlete na účet 268250895 / 0300
nebo odevzdáte do pokladničky v kostele a ujišťujeme Vás , že veškeré prostředky budou použity výhradně na opravu našeho kostela.
728 845 125 - Martin Jakoubek 455455@seznam.cz