Děkujeme SMRŽOVÁČKU za krásné vystoupení v našem kostele ve čtvrtek 31. 5. 2018. Několik slov od Věry Koulové.

31.05.2018 17:00

Májový koncert Smržováčku

 

Smržováček zpíval v našem kostele

Jarní dny utíkaly rychle a než jsme se nadáli, přišel čas na třetí jarní koncert – našeho Smržováčku. Letošní počasí od května bylo poněkud bláznivé, velká vedra občas vystřídal menší déšť, změny přicházely trochu překotně, a tak jsme drželi všichni palce - jen ať bude ten den hezky a teplo, ať nám děti nenastydnou.

Slunce nás asi dobře slyšelo, protože ve čtvrtek 31.května v den D bylo celkem příjemně. Než jsme stačili připravit tradiční čaj, už přicházely do kostela skupinky nedočkavých dětí a honem se převlékaly do smržováčkových oblečků. Ale ouha, sakristie, kde si mohly odložit běžné oblečení a představit se nám v plné parádě, byla zamčená! Bylo to nečekané překvapení, které nás velmi mrzelo. Tím více oceňujeme paní učitelku Polákovou, která neváhala, nestěžovala si a věc vyřešila jak to šlo –převléknutím za oltářem. Vše se stihlo a koncert mohl začít

Nejprve přivedla na podium paní učitelka Pavla Dvořáková deset hrdinných prvňáčků – „přípravku Smržováčku“ . Zazpívali tři písničky, sice se trochu styděli ale stejně se nám líbili A těšíme se, že už příští rok budou novou posilou Smržováčku. A pak už na podium vcházeli očekávaní hlavní aktéři spolu s paní učitelkou Danielou Polákovou, ke kterým se připojili pan učitel Petr Kučera se svou kytarou a paní Radka Fléglová připravená doprovázet na klávesy. Na první pohled se nám zdálo, že smržováčků je více než v minulém roce, téměř se nemohli na podium vejít. Paní učitelka počkala až přestane velký potlesk a oznámila názvy prvních písniček. Zazněly známé i neznámé např. Trh ve Scarborough, Jaro, oblíbené Přátelství, Růže z repertoáru Nezmaři, Širý proud, Zahrada ticha a další. Opět jsme měli dojem, že zpívají každým rokem dokonaleji a že mají v repertoáru i těžší skladby . Vzhledem k tomu, že každým rokem se složení sboru mění –starší zpěváci odcházejí a noví školáčci nastupují, tak výsledek svědčí o výborné práci s dětmi a tedy paní učitelce Polákové patří vysoké ocenění. Zpěv byl doplněn jako vždy básničkami. Byly tři s poetickými názvy – Sedmikráska, Motýlek a Pampeliška a jako vždy děti hezky a klidně přednášely. Tleskali jsme a tleskali, ale čas byl neúprosný a byl konce koncertu. Na závěr přišel dětem poděkovat pan farář P.Ajchler. Také jemu se písničky líbily, popřál celému sboru hodně zdaru a děti pozval na různé akce, které farnost organizuje. Vzpomněl ještě tu nepříjemnost s převlékáním dětí s přislíbem věc do budoucna řešit. Jeho pozdrav a přítomnost byly velmi milé.

A my jsme nakonec rozdaly dětem něco sladkého a dobrého z kulturního střediska i od nás, a loučily jsme se s poděkováním a moc se těšíme na další koncert. To sice bude asi až na Vánoce, ale už se dopředu těšíme. Poděkování jako vždy patří také všem návštěvníkům za krásný potlesk a za finanční příspěvky, stále na opravu kostela.

 VK

 

Kontakt

Spolek Michael Spolek Michael

Občanská 322
adresa pro poštovní zásilky: Luční 346 Smržovka
468 51 Smržovka

Martin Jakoubek - předseda

Telefon:728845125
Email:455455@seznam.cz



Tvorba webu, editace - Martin Jakoubek
email: 455455@seznam.cz

Děkujeme všem, kteří přispíváte na opravy kostela finančními dary nebo provedenými pracemi. Děkujeme samozřejmě městu Smržovka a jsme vděčni pracovníkům všech odborům městského úřadu za aktivní pomoc, kterou nám poskytují celoročně.

Veřejná sbírka pokračuje.
Budeme proto vděční za každý obnos,
který pošlete na účet 268250895 / 0300
nebo odevzdáte do pokladničky v kostele a ujišťujeme Vás , že veškeré prostředky budou použity výhradně na opravu našeho kostela.
728 845 125 - Martin Jakoubek 455455@seznam.cz