Děkujeme za Váš hlas pro náš kostel v soutěži veřejných sbírek Máme vybráno v kategorii "Cena veřejnosti", kterou vyhlašuje Institut pro památky a kulturu na pomoc neziskovým organizacím pečujícím o památky .

01.06.2019 15:23

Vážení přátelé a příznivci našeho smržovského kostela,

děkujeme vám všem za hlasování v soutěži veřejných sbírek Máme vybráno v kategorii „Cena veřejnosti“, kterou vyhlašuje Institut pro památky a kulturu na pomoc neziskovým organizacím pečujícím o památky .

Tak jako v minulých letech bylo naším cílem pomocí vašich hlasů umístit sbírku na rekonstrukci kostela sv. Archanděla Michaela na místa s perspektivou získání finančních prostředků. Soutěž se koná již osmým rokem a počet soutěžících veřejných sbírek každým rokem roste. Podle informací z Institutu letos bylo do soutěže zařazeno 250 veřejných sbírek a celkem hlasovalo 7 306 lidí pro všechny památky.

Jak jistě víte, ani letos se nám nepodařilo zařadit kostel sv. Archanděla Michaela do deseti prvních míst s nárokem na finanční dotaci, zůstali jsme na místě dvanáctém. To je ovšem s ohledem na počet účastníků soutěže a počet hlasujících stále velmi dobré místo - pro zajímavost pro náš kostel vás hlasovalo celkem 346 ! Bohužel, 97 hlasů bylo neplatných, jak nám vysvětlil ředitel Institutu Aleš Kozák, 97 účastníků omylem nepotvrdilo ověřovací e-maily.

Chybami se člověk učí, stejně jsme rádi, že počet vás, zájemců o náš kostel každoročně přibývá a věříme, že příští rok s vaší pomocí budeme ještě úspěšnější.

Moc a moc všem známým i neznámým účastníkům v soutěže děkujeme, vážíme si vašeho zájmu a těšíme se na příští rok.

Pokud budete mít zájem, rádi vás během měsíců července a srpna přivítáme v našem kostele, který bude otevřen každou neděli odpoledne od 14 do 16 hodin, a v době konání slavnosti Eurion 17. a 18 srpna s možností komentované prohlídky.

Případné hromadné prohlídky nutno dohodnout předem s členy spolku Michael.

Přejeme hezké letní dny, pohodové dovolené a krásné zážitky po celé příští měsíce.

Ještě jednou díky - s pozdravem od „Michaela“

Věra Koulová

Kontakt

Spolek Michael Spolek Michael

Občanská 322
adresa pro poštovní zásilky: Luční 346 Smržovka
468 51 Smržovka

Martin Jakoubek - předseda

Telefon:728845125
Email:455455@seznam.cz



Tvorba webu, editace - Martin Jakoubek
email: 455455@seznam.cz

Děkujeme všem, kteří přispíváte na opravy kostela finančními dary nebo provedenými pracemi. Děkujeme samozřejmě městu Smržovka a jsme vděčni pracovníkům všech odborům městského úřadu za aktivní pomoc, kterou nám poskytují celoročně.

Veřejná sbírka pokračuje.
Budeme proto vděční za každý obnos,
který pošlete na účet 268250895 / 0300
nebo odevzdáte do pokladničky v kostele a ujišťujeme Vás , že veškeré prostředky budou použity výhradně na opravu našeho kostela.
728 845 125 - Martin Jakoubek 455455@seznam.cz