Překvapení pro návštěvníky Svatomichalské slavnosti. V devět hodin při začátku slavnostní mše svaté, zaznělo odbíjení nových hodin ve věži kostela sv. Archanděla Michaela ve Smržovce.

29.09.2019 09:01
Překvapení pro návštěvníky Svatomichalské slavnosti.
V devět hodin při začátku slavnostní mše svaté, zaznělo odbíjení nových hodin ve věži kostela sv. Archanděla Michaela ve Smržovce. 
Hodiny odbíjejí vždy v celou hodinu a v půl hodinu. 
 
Zatím co na zvuk varhan ve smržovském kostele si budeme muset ještě nějaký čas počkat, věžní hodiny již dlouhé roky s tichou výčitkou ukazovaly, že je „pět minut po dvanácté“, na to, aby se jejich odbíjení zase neslo nad krajinou a my zvedli své oči (od mobilů) a srovnali si čas i srdce. 
Na štěstí se mezi námi našel zdejší rodák, kterému tento dlouholetý klid na věži kostela nebyl lhostejný. Rozhodl se zasponzorovat pořízení nových věžních hodin. 
Vybral pro ně renomovanou firmu L. HAINZ, která v roce 2017-2018 prováděla rekonstrukci Staroměstského orloje. Hodinový stroj má sloužit nejméně sto roků a je chráněn pevnou prosklenou skříní. 
Každou „půl“ i „celou“ bude teď ohlašovat jemný hlas našeho zvonu. 
A protože se vše podařilo dokončit do letošní svatomichalské pouti, mohl P. Pavel Ajchler po nedělní bohoslužbě uskutečnit obřad žehnání nových hodin.
Nám tedy zbývá radostná povinnost z celého srdce dárci poděkovat a vám všem popřát do budoucna požehnaný čas a Smržovce nadšené rodáky.
Kéž nové věžní hodiny na věži kostela odbíjejí vždy jen dobré časy.

 

Kontakt

Spolek Michael Spolek Michael

Občanská 322
adresa pro poštovní zásilky: Luční 346 Smržovka
468 51 Smržovka

Martin Jakoubek - předseda

Telefon:728845125
Email:455455@seznam.cz



Tvorba webu, editace - Martin Jakoubek
email: 455455@seznam.cz

Děkujeme všem, kteří přispíváte na opravy kostela finančními dary nebo provedenými pracemi. Děkujeme samozřejmě městu Smržovka a jsme vděčni pracovníkům všech odborům městského úřadu za aktivní pomoc, kterou nám poskytují celoročně.

Veřejná sbírka pokračuje.
Budeme proto vděční za každý obnos,
který pošlete na účet 268250895 / 0300
nebo odevzdáte do pokladničky v kostele a ujišťujeme Vás , že veškeré prostředky budou použity výhradně na opravu našeho kostela.
728 845 125 - Martin Jakoubek 455455@seznam.cz